chocolade flapjacks

INGREDIËNTEN

  • 200g gedroogd fruit zoals mango, dadels, abrikozen, vijgen… (ik ging voor een mix van deze)
  • 4el kokosolie, gesmolten
  • 2el ahornsiroop
  • 200g havervlokken
  • 100g gedroogde kokos
  • 75g pure chocolade
  • 60g noten naar keuze, in grove stukken gehakt

ZO MAAK JE HET

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakvorm van 20 op 25cm met bakpapier.
  2. Giet koken water over het gekozen gedroogd fruit (maar niet over de gedroogde kokos). Laat voor 10 minuten weken.
  3. Giet het gedroogd fruit af en mix samen met de gesmolten kokosolie en ahornsiroop en een keukenmachine met een S-vormig mes. Mix tot een gladde massa met hier en daar nog enkele stukken in.
  4. Voeg de havervlokken, gedroogde kokos en noten toe en mix verder tot alles in kleinere stukken is gebroken en aan elkaar plakt. Je kiest zelf hoe lang je mixt. Hoe langer, hoe fijner de textuur.
  5. Giet de mix uit in de bakvorm en druk aan. Zet in de oven voor 20-25 minuten.
  6. Haal de flapjacks uit de oven en laat afkoelen. Smelt ondertussen de chocolade in de microgolf (steeds per 30 seconden, zodat de chocolade niet verbrandt).
  7. Giet de chocolade over de flapjacks eenmaal ze zijn afgekoeld. Snijdt de flapjacks aan eenmaal de chocolade hard is.
  8. Geniet ervan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s